top of page
Image by Carlos Leret

Workshops

“Het lichaam is anatomie, fysiologie, psyche, kinesthesie en taal, condenseert en straalt cultuur uit, is identiteit in continue constructie”.

20201008_0225050.9096557557685191.png

Folklore Beweging Dans

Onze lichamen in beweging

In onze ontmoetingen  zullen we verschillende mogelijkheden uitwerken aan de hand van passen, sequenties en choreografieën van de traditionele Latijns-Amerikaanse dansen om onze eigen taal te ontwikkelen. Dit met accessoires afkomstig uit de dansen en gefocust op universele aspecten van de lichaamstaal en lichaamsbesef.

Lesgeefster: Lic. Ana Vasquez (Argentinië/België)

Sessies gaan door in het Nederlands en/of Spaans.

Practica de baile

Dans voor senioren

Vreugde, vertrouwen en motivatie!

Wil je het ancestrale in je lichaam leren kennen? In deze ontmoetingen leren we een aantal uitzonderlijke Latijns-Amerikaanse dansen kennen. Deze populaire, rituele en folkloredansen zijn meer dan beweging alleen. Ze stimuleren lichaam en geest en doen ons kracht vinden. We verbinden met elkaar via onze blik, we voelen harmonie, onze voeten op de aarde. We dansen voor Pachamama, de Andijnse versie van Moeder Aarde.

 

Alle ontmoetingen zijn toegankelijk voor alle senioren, van ieder geslacht, afkomst en dansniveau. We dansen soms zittend, soms doen we lijn-, ronde-, of groepsdansen. Danservaring is niet vereist, er is voor ieder wat wils.

 

Lesgeefster: Lic. Ana Vasquez (Argentinië/België)

Lessen gaan door in Nederlands en/of Spaans.

Accesibilidad en silla de ruedas

Rolstoeldans

Dansen zonder remmingen 

In deze ontmoetingen leren we traditionele Latijns-Amerikaanse dansen kennen. Deze populaire, rituele en folkloredansen zijn meer dan beweging alleen: ze stimuleren onze lichamelijke en geestelijke veerkracht. We verbinden met elkaar via onze blik, we voelen harmonie en ontwikkelen onze eigen bewegingstaal.

 

De ontmoetingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers van ieder geslacht, achtergrond en ervaringsniveau, samen met hun partner of alleen. Alle dansen zijn aangepast aan het rolstoelgebruik en concentreren zich op het plezier maken, meer dan op het bereiken van perfectie.

 

Lesgeefster: Lic. Ana Vasquez (Argentinië/België)

Lessen worden gegeven in Nederlands en/of Spaans.

Image by Eneko Uruñuela

Andanza mat

… is empowerment voor het lichaam.

We doen organische oefeningen om onze spierspanning en energie in balans te brengen. We gebruiken verschillende elementen van ons bewustzijn en onze lichaamstaal en concentreren ons op enkele universele aspecten ervan. Door de focus op de ademhaling en goede houdingsgewoonten, vergroten we onze motorische en zintuiglijke vaardigheden en mogelijkheden.

 

AndanzA mat is geïnspireerd op technieken uit de Hatha Yoga, pilates en sferodynamiek. We gebruiken ook elementen uit de AndanzA dansen.

 

Lesgeefster: Lic. Ana Vasquez (Argentinië/België)

Sessies gaan door in het Nederlands en/of Spaans.

  • Instagram
DSC_0518_1.JPG.jpg

Andanza macramé

Creatieve handen die dansen tussen knopen...

Tijdens onze macramé-ontmoetingen maken we armbanden, oorbellen en halskettingen met draad en parels.

Deze knooptechniek levert niet alleen juweeltjes op, maar we oefenen er onze handen mee, we stimuleren het geheugen, ons concentratievermogen en creativiteit. Macramé maken geeft me altijd een goed gevoel en werkt rustgevend.

 

Lesgeefster: Lic. Ana Vasquez (Argentinië/België)

Workshops gaan door in het Nederlands en/of Spaans.

  • Icono social Instagram
bottom of page